Via Negativa: TO JE ŠELE ZAČETEK

Področje: ,
13. 2. 2013 20:00 14. 2. 2013 20:00

Tretji performans iz serije Nerazrešljivo, ki je bil premierno izveden na dan prvega kroga slovenskih predsedniških volitev, razkriva, kako srečni smo, da živimo v demokraciji.

“Ravna svetloba, vključno z osvetlitvijo občinstva, en mikrofon, občasno ponavljajoča se lucidna glasbena intervencija – to je vse, kar je ta performans potreboval, da bi maksimalno ironiziral klavrno stanje predstavniške demokracije. Revščino, ki se širi. Vlogo kritične umetnice in umetnika, ki v pogojih statusa quo lahko samo še skače v svoji goloti, saj je razglašen za odvečnega družbenega parazita.” (Nenad Jelesijević, Radio Študent, 19. november 2012)

Ustvarjalci in performerji: Katarina Stegnar, Grega Zorc, Vito Weis, Anita Wach, Boris Kadin, Loup Abramovici, Lada Petrovski Ternovšek
Koncept in režija: Bojan Jablanovec
Glasba: Kraftwerk
Glasbeno svetovanje: Tomaž Grom
Stilistka: Mateja Benedetti
Oblikovanje svetlobe: Igor Remeta
Producentka: Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa
Podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport

13. februarja ob 21.30 po performansu To je šele začetek, ki odpira razmislek o vlogi vsakega od nas v predstavniški demokraciji, sledi debatni večer Predstavniška demokracija v luči trenutnega političnega dogajanja. Na debati bomo ta razmislek nadaljevali, v neformalnem vzdušju bomo govorili o parlamentarizmu, ideji reprezentativnosti, našem vplivu na sprejemanje političnih odločitev ali pomanjkanju le-tega in o trenutnih samoorganiziranih iniciativah z zahtevami po reformah.

Debato bosta moderirala Lana Zdravković, raziskovalka in aktivistka, in Nenad Jelesijević, umetnostni kritik in raziskovalec, oba tudi performerja tandema KITCH, sodelovali pa bodo Tjaša Pureber, novinarka in raziskovalka, Žiga Vodovnik, politolog, kolektiv Via Negativa ter vse obiskovalke in obiskovalci dogodka.