15. Mednarodni festival Mladi levi

Področje: ,
23. 8. 2012 - 2. 9. 2012

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.

Letos predstavljamo

Festival bo postregel tudi z obfestivalskimi dogodki, od delavnic, predavanj in pogovorov, do srečanja mreže Junge Hunde, tematskega otvoritvenega večera in festivalskega časopisa Arena. Petnajstletnico festivala pa bomo obeležili tudi z izdajo festivalskega zbornika, obarvanega s pogledom v štirinajstletno zgodovino festivala.

Brezplačne vstopnice in prostovoljni prispevki

Vsled pričujoče krize, ki omejuje in otežuje dostop do kulture, smo se odločili, da bodo letos vstopnice za festivalske dogodke brezplačne, občinstvo pa prosimo, da prispeva po svojih močeh. Zbrane prispevke bomo uporabili za nakup novih reflektorjev v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana. Priporočene so rezervacije vstopnic.

Prosimo, podprite naš festival in nadaljnje delo po lastnih zmožnostih!

Vabljeni na praznovanje umetnosti!

Rezervacije in informacije: 051 269 906, info@ljudmila.org/~bunker/

Festival so omogočili: Program EU Kultura, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Mestna občina Ljubljana, Elektro Ljubljana, Europlakat, Turizem Ljubljana, Hotel Park, Institut français, Institut Ramon Llull, Francoski inštitut Charles Nodier, EU-Japan Fest Japan Committee, Gulbenkian Foundation, Arts Council Norway, Norwegian Association for Performing Arts, British Council, Veleposlaništvo Kraljevine Španije, JSKD, Kliping d. o. o., Slovenski etnografski muzej, Lutkovno gledališče Ljubljana, Aksioma, Maska, MediaBus, SiGledal, Radio Študent, Fini oglasi, Mladina, Radio SI, BARSOS-MC, Slovenska kinoteka, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Gledališče Glej, Ljutomer Ormož, Botanični vrt Univerze v Ljubljani

Pridržujemo si pravico do sprememb.