MOJA ULICA

Področje:

Ulična borza je naš dogodek, ki ni srečelov, čeprav je prav tako zabaven, ki ni lokalna tržnica, čeprav bo živahen in dinamičen in ki ni obisk pri sosedih, čeprav jih boste srečali.
Ne gre samo za menjavo, z našimi partnerji, sosedi, gosti in prijatelji se bomo družili ter zabavali in hkrati dokazovali, da za najboljše stvari ni potrebno plačati, temveč se lahko skrivajo v kleti našega soseda. Zbirali in izmenjevali bomo prav vse, kar ste pripravljeni podariti, naj bo to oprijemljiv predmet ali čas, ki ste ga pripravljeni deliti. Ker domišljija ne pozna meja, bodo tudi darila zelo raznolika; kupon za kosilo v dvoje, tečaj pisanja kitajskih pismenk, gajbica sezonske zelenjave z domačega vrta, čiščenje avtomobila, jagodna torta, karte za predstavo, pomoč pri košnji trave, pletene nogavice, knjiga ali inštrukcije uporabe elektronske pošte…

Moje bivše oblačilo: Zbiramo vse vrste oblačil – napačni nakupi, pozabljena ali premajhna, prevelika ali dolgočasna, oblačila, ki jih že dolgo nihče nima rad … Lepo ohranjena in čista bomo s potiskom spremenili v čisto nova, lepša in sveža.

Vaše pakete in oblačila zbiramo do začetka festivala in še naprej na telefonski številki 041 249 539 in ulicna.borza@gmail.com, menjati pa jih pričnemo z veliko otvoritvijo 21. avgusta zvečer. Za sodelovanje boste prejeli kupon, s katerim boste lahko sodelovali na Ulični borzi.

Moja ulica: V avgustovskem soncu bomo z društvom ProstoRož parkirna mesta preoblikovali v kuhinjo, garažo, igralnico, kolesarnico, dnevno sobo… Želimo, da bi k oblikovanju parkirišč pritegnili tudi vas – domačine, ki ste na ulici največ in vam predstavlja domače okolje, in obiskovalce, ki vas ulica gosti.
Če ste lastnik kakšnega predmeta (stol, vaza, nedelujoč pralni stroj) s seznama in ste ga pripravljeni podariti ali posoditi, se javite Suzani na lunca33@hotmail.com ali na 031 209 343!