YOUNG EURO CONNECT – EVROPSKI ZMENKI NA SLEPO

Področje:
4. 10. 2011 20:00

literarno-glasbeni večer

V organizaciji Festivala mlade literature Urška 2011 in v sodelovanju z organizacijo Young Euro Connect iz Berlina bo JSKD od 4. do 6. oktobra v Ljubljani in Slovenj Gradcu gostil štiri mlade, a doma že uveljavljene avtorje in novinarje iz različnih evropskih držav: urednika, novinarja in prejemnika ugledne novinarske nagrade Axel Springer, Karstena Kammholza iz Nemčije; novinarki in prozaistki Line-Mario Lång z Danske in Tanjo Maljarčuk iz Ukrajine ter novinarja, prejemnika več novinarskih nagrad (Amnesty International, novinarska nagrada EU, novinarska nagrada Evropskega parlamenta) Witolda Szablowskega s Poljske.

Izbrani avtorji so letos na povabilo berlinske organizacije preživeli teden dni z mladimi evropskimi podjetniki, katerih podjetja in organizacije gojijo čut za družbeno odgovornost in socialno pravičnost, ter poskušali ugotoviti, kaj motivira te uspešne menedžerje, da se zavzemajo za boljšo in pravičnejšo družbo za vse. Slovenskemu občinstvu se bodo predstavili na dveh literarno-glasbenih večerih: 4. oktobra v elektrarni, 5. oktobra pa v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu.

Poleg avtorjev in dveh podjetnikov bodo nastopili še igralka Zvezdana Mlakar in igralec Janko Petrovec ter vokalno-instrumentalna skupina Istranbul, ki jo sestavljajo mladi glasbeniki iz vse Slovenije.