Ameriška turneja Betontanca s predstavo Show your face!

Področje:
6. 1. 2011 13:00 - 24. 1. 2011 13:00

syf

V četrtek, 6. januarja se s predstavo Show your face! v New Yorku na festivalu Under the radar začenja ameriška turneja Betontanca, ki bo trajala vse do 24. januarja. Predstavo bodo odigrali trinajstkrat, gostovali bodo na štirih odrih v štirih zveznih državah ZDA; turnejo začenjajo na vzhodni obali, v New Yorku in končujejo na zahodni obali, v Los Angelesu. Čaka jih več kot 30 stopinj temperaturne razlike in več kot 3000 gledalcev.

Plesno-gledališka skupina Betontanc je bila v 90-ih eden izmed prvih slovenskih umetniških »produktov« in je gostovala po vseh pomembnejših odrih sveta. Takrat so za njihov opis parafrazirali kar Brechta in trdili, da je Betontanc »skupina, ki je s svojimi predstavami prepotovala svet, menjajoč dežele pogosteje kakor čevlje«. V svet so ponesli ne samo slovenske predstave, ampak vtis, da je pri nas uprizoritvena scena sodobna, mlada, polna naboja in zgodb, ki si jih želi povedati.

Njihova mednarodna pot ostaja razpredena po vsem svetu in od četrtka naprej bodo s predstavo Show your face!, ki je nastala v sodelovanju z latvijsko skupino Umka.LV, že šestič gostovali v ZDA. Turneja bo imela štiri postanke v referenčnih predstavitvenih prostorih:
– v New Yorku 2 predstavi na festivalu Under the Radar
– v Chicagu 3 predstave v Museum of Contemporary Art
– v Minneapolisu 3 predstave v Walker Art Center
– v Los Angelesu 5 predstav v REDCAT/Calarts theater

Show your face! je predstava o sleherniku v današnji družbi, žanrsko pa združuje vse od fizičnega gledališča, gledališča objektov do izpiljenih tekstov in songov, ki jih v živo izvaja Silence in latvijski saksofonist Ugis Vitins.