Festival DRUGAJANJE 2010

Področje: ,
23. 11. 2010 12:00 - 25. 11. 2010 19:00

drugajanje2010

Od 23. do 25 novembra bo v Mariboru že 9. festival Drugajanje, ki ga skupaj z II. gimnazijo Maribor organizira Bunker. Od torka do četrtka se bodo zvrstile tri predstave in tri delavnice. Vabljeni!

Letošnji program Drugajanja je dokaz prepletanja žanrov: če bi že morali najti skupni imenovalec, bi lahko rekli, da vse tri predstave močno zaznamuje glasba: Škrip orkestra je zbir songov, ki jih izvajajo performerke, ki niso primarno glasbenice, Tri zdrave Marije in en oče naš zajema iz tradicije pripovedništva in zakladnice pravljic, vendar celota deluje bolj kot koncert. Možda smo mi Miki Maus je še najbolj klasična »predstava«, vendar ji tempo daje izjemen izbor glasbe, ki se razteza vse od prezrtih jugoslovanskih šlagerjev do udarnih komadov sedanje beograjske scene.

Festivalske delavnice pa se letos osredotočajo na vključevanje dijakov v umetniške procese: sooblikovali bodo svojo himno, uredili del šolskega prostora in ljudsko pripoved spreminjali v avtorsko delo. Tako dijake spodbujamo, da se iz gledalcev in opazovalcev spreminjajo v aktivne ustvarjalce, ki sooblikujejo svoj bivanjski prostor in svet okrog sebe dojemajo ne kot danost, ampak kot priložnost.

Več o programu