Michael Zandl: JANUS

18. 6. 2019 20:00

Miza, stol, omara, ni izhoda. Svet tega človeka se na prvi pogled zdi zelo skromen. Veljajo neka druga pravila, ampak tega se lahko zavedajo le tisti, ki so že bili drugod. On še ni bil drugod. Medtem ko preizprašuje stanje svoje resničnosti in ga nadleguje muha, njegova cimra, se mu zazdi, da obstaja neka nevidna sila, ki se z njim igra po svoji volji. A kdo drži niti igre, ob koncu preseneti tudi njega samega. Janus je čuden, cirkuški, magičen, humoren, kafkovski psihotriler, poln klobukov.

Michael Zandl se je rodil leta 1989 v Avstriji. Že kot otroka so ga navduševale možnosti uporabe človeškega telesa. Zgodaj je začel žonglirati. Potem ko je diplomiral na dunajski naravoslovni fakulteti, se je odločil, da bo sledil svojim cirkuškim sanjam in jih prenesel v resničnost.
Na akademiji Codarts v Rotterdamu je študiral cirkuške umetnosti in diplomiral leta 2017. Za svojo diplomsko predstavitev je prejel nagrado Mark Jonkerprijs.
Doslej je imel čast nastopanja v mnogih velikih produkcijah in sodelovanja z režiserji kot je Roberto Magro (La Central del Circ) in Ed Wubbe (Scapino-Ballet Rotterdam). Leta 2017 so ga med 400 prijavljenimi izbrali za nastop na baselskem festivalu Young Stage,

Performer: Michael Zandl
Posebni efekti: Tom Henden
Režija: Matthias Romir

Foto: Laurin Gutwin

Projekt so podprli: Bundeskanzleramt Österreich, Katapult Berlin, Freudenhaus Lustenau, Schloss Bröllin e.V., Ministerium für Kultur – Mecklenburg Vorpommern

Trajanje: 50 min

Organizacija: Zavod Bufeto
V sodelovanju: Zavod Bunker, Društvo EX-teater, Festival Junij v Ljubljani, SMGL, Zavod Salesianum
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo,  Turizem Ljubljana

Vstopnice: 7 € / 5 € (za upokojence, študente in samozaposlene v kulturi)
Paket vstopnic: 24 € (velja za vse predstave na festivalu)

Informacije in rezervacije: info@ljudmila.org/~bunker/, 051 269 906
Več: www.michaelzandl.com in www.zavodbufeto.com