IMAGINE 2020 (2.0)

Področje:

Imagine 2020 (2.0)

Projekt Imagine 2020: Arts and Climate Change je združil prizorišča in festivale uprizoritvene umetnosti po Evropi, s ciljem podpreti umetniška dela, ki se dotikajo vzrokov in posledic klimatskih sprememb ter s tem dvigniti osveščanje med umetniško srenjo in občinstvom, vzpodbuditi mobilnost umetnikov, spremeniti produkcijske prakse ter izzvati spremembe znotraj kulturnega sektorja in širše. V okviru projekta smo raziskali nove načine produkcije in predstavljana umetniških del z minimalnim vplivom na okolje. Ob tem smo svoje izkušnje in dognanja delili med partnerskimi organizacijami in umetniki, s katerimi sodelujemo po Evropi in v svojih lokalnih okoljih.

Projekt, ki ga sofinancira program EU – Ustvarjalna Evropa, se je v prelevil v močno mrežo, ki se od 2015 naprej imenuje Imagine 2020 (2.0). Sestavlja jo 10 evropskih organizacij, ki so si za cilj zastavile dvig zavesti o temah socialne in ekološke krize, v kateri živimo. Mreža podpira raziskave, razvoj in produkcijo umetniških del ter promovira deljenje virov, idej, znanja ter debate o različnih tematikah, ki se dotikajo umetnosti in ekologije.

Partnerji v mreži smo Kaaitheater, Bruselj, Artsadmin, London, Domino, Zagreb, Kampnagel, Hamburg, Coal, Pariz, LIFT, London, New Theatre Institute of Latvia, Riga, Theater Rotterdam, Rotterdam, Teatro Maria Matos, Lizbona in Bunker, Ljubljana.

Aktivnosti v projektu Imagine 2020 (2.0)

Več: http://imagine2020.eu/

O projektu Imagine 2020: Art and Climate Change

Aktivnosti v projektu Imagine 2020: Art and Climate Change