POVABILO NA PLES

Področje:
23. 11. 2018 19:00

Zamisel: Maja Dekleva Lapajne
Igra: Julie Doyelle, Ladislav Karda, Lee White, Michaela Puchalková, Peter Frankl, Rok Bohinc, Tomaž Lapajne Dekleva, Urša Strehar Benčina, Vanda Gabrielova in drugi
Glasba: Hannu Risku
Luč: Borut Cajnko
Predstava poteka v angleškem jeziku. Ogled predstave je omejen na 30 obiskovalcev.

Podobno kot si zaželiš, da bi nekoga z drugega konca plesišča povabil na ples in v stisnjenem času enega dobrega komada ugotovil, kaj je prav zdaj med vama in kako se za trenutek srečata v praznovanju življenja, si lahko zaželiš, da bi se z nekom srečal na odru in pustil prosto pot vsebini, ki izhaja iz tega stika.

Mednarodni improvizacijski ustvarjalci bodo h kratkim iskrivim impro srečanjem vabili drug drugega in člane občinstva. Vsak izmed prisotnih na igrišču tega večera se lahko poda v raziskovanje stika. Performerjevo vabilo na »ples« lahko iskreno zavrne ali pa ga sprejme in se poda v čudovite pokrajine neznanega.

Dogodek Povabilo na ples je zasnovan prav za letošnjo izdajo Golega odra, ki si za rdečo nit postavlja temo stika. Poigrava se z vlogami nastopajočega in opazovalca ter na prvo mesto postavlja odnose, ki se pletejo med vsemi udeleženimi na festivalu. Tokrat se kratka in sladka, nerodna ali osredotočena, bližnja srečanja med performerji, performerkami, gledalkami in gledalci odvijejo na odru.

Prvotno je bila za ta termin načrtovana predstava Tukaj lahko vidite berlinskega umetnika Christopha Jungmanna. Žal je moral zaradi zdravstvenih težav svoje sodelovanje na Golem odru odpovedati.

Vstopnice: 5 EUR (za posamezno predstavo), 8 EUR (za obe predstavi večera)
Predstava poteka v angleškem jeziku.
Informacije in rezervacije: info@ljudmila.org/~bunker/, 051 269 906