Landezine LIVE

20. 1. 2017
14:00 - 20:00

Web-poster-Landezine-LIVE obrezanoSpletni portal Landezine, ustanovljen leta 2009, ki se je uveljavil kot eden najprepoznavnejših spletnih medijev s področja krajinske arhitekture na svetu, pripravlja 1. mednarodni simpozij krajinske arhitekture Landezine LIVE. Osrednja tema simpozija bo interdisciplinarni pristop k oblikovanju odprtega prostora. Na njem bodo s predavanji in na okrogli mizi sodelovali uveljavljeni tuji (Antje Stokman, Jenny B. Osuldsen, Martí Franch Batllori) in domači strokovnjaki (Ana Kučan, Matej Blenkuš) s področja krajinske arhitekture in arhitekture. Uredniški odbor landezine.com bo letos prvič podelil nagrado LILA – Landezine International Landscape Award, trenutno edino mednarodno nagrado na svetu, ki ne nagrajuje posameznih projektov, temveč krajinskoarhitekturne kolektive in posameznike za njihov pristop k oblikovanju odprtega prostora. Nagrado bo po izboru mednarodne žirije prejel katalonski biro EMF – Estudi Marti Franch.

Spletni portal, namenjen krajinski arhitekturi www.landezine.com, je ustanovil slovenski krajinski arhitekt Zaš Brezar. V novembru je Landezine na globalni lestvici krajinskoarhitekturnih spletnih medijev (The Global Grid) zasedel drugo mesto.

Program:

14:00 UVOD: Zaš Brezar, Robert Schäfer
14:15 LILA People’s Choice Award 2016: Felixx, predstavlja Michiel Van Driessche
14:45 LILA 2016: EMF – Estudi Martí Franch, predstavlja Martí Franch
15:40 ODMOR
16:00 Interdisciplinarni pristop k oblikovanju odprtega prostora
Sodelujoči na razpravi: Antje Stokman, Jenny B. Osuldsen, Martí Franch, Ana Kučan ter Matej Blenkuš
Moderira: Robert Schäfer.
17:30 ODMOR
18:00 Antje Stokman / Studio Urbane Landschaften, Univerza v Stuttgartu
19:00 Jenny B. Osuldsen / Snøhetta
20:00 Zaključna pogostitev

PROGRAMSKA KNJIŽICA Landezine LIVE

Cena vstopnice je 15€ (spletni nakup vstopnice), 10€ za študente in upokojence ob predložitvi ustreznega dokazila ali kartice na dogodku.