Festival Animateka 2016 – AnimatekaPRO in koncert: Katja Šulc feat. Pier & Igor Matković

6. 12. 2016 7. 12. 2016 8. 12. 2016

bunker_animatekabannerMed 13. edicijo Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki se bo v Kinodvoru in Slovenski kinoteki odvijal od 5. do 11. decembra, se bo v Stari mestni elektrarni zgodila AnimatekaPro, strokovna platforma festivala Animateka. Ob predstavitvi avtorjev v tekmovalnem programu se bodo zvrstila še predavanja, predstavitve projektov v nastajanju in okrogle mize.

AnimatekaPRO je festivalska platforma, na kateri se bomo skozi serijo predavanj, okroglih miz, tematskih predstavitev in pogovorov z avtorji seznanili, kaj vse se ta trenutek v svetu dogaja na področju animiranega filma in video iger. Spoznali bomo projekte v nastajanju, nove koprodukcije in tehnološke novosti. V sodelovanju z zavodom Bunker, Centrom ustvarjalna Evropa v Sloveniji, Motovilo in Društvom slovenskega animiranega filma.

Torek, 6. december
10:00 Predstavitev: Višegrad Animation Forum (Anna Vašova,Michal Podhradsky, Marcela Vratilova, Matija Šturm)
10:30 Predstavitev regionalnih projektov v nastajanju
11:30 Okrogla miza: O 3D računalniški animaciji (Dušan Kastelic, Chris Landreth, Mauro Cararro, Veljko Popović, Milivoj Popović, Milen Alempijević)
13:00 Specialka: Mauro Carraro Sensible 3D

Sreda, 7. december
10:00 Zajtrk z avtorji
11:00 Specialka: Paul Bush Talks
12:00 Specialka: Chris Landreth Making Faces
13:00 Izza kulis: Dolga pot na sever (Ron Dyens, producent)

Četrtek, 8. december
10:00 Zajtrk z avtorji
11:00 Srečanje regionalnih festivalov animiranega filma
12:00 Predstavitev evropskih šol animiranega filma: MOME/CSC/PSWIFTviT/ALUO/UNG
13:00 Izza kulis: Psihonavtas (Santiago Riscos, animator)

Odprto za javnost, prost vstop.

Več o programu festivala na www.animateka.si.

Avdiovizualni koncert: Katja Šulc feat. Pier & Igor Matković, vizualije live: Tina Šulc

Sreda, 7. december, ob 21:00

Katja Sulc_finalFoto: arhiv Katje Šulc

Hipnotični live act z dub poezijo Katje Šulc in vizualnimi učinki Tine Šulc ob glasbeni produkciji Piera, pionirja slovenske basovske kulture, in s prepoznavnim pečatom jazzovskega trobentača Igorja Matkovića.

Katja Šulc, razpeta med hipnotičnim soulom, dubom, jazzom, glasbo svetov in urbanimi ritmi, se osredotoča na izvajanje in interpretiranje poezije. Na svojem prvencu Mila (Sanje, 2008) je uglasbila poezijo priznane slovenske igralke in pesnice Mile Kačič. Besedila za njen drugi album Twisted Delight (Celinka, 2013) je napisala sama na delavnicah pisanja poezije v New Yorku. Uglasbila jih je v ustvarjalnem trku z DJ-jem in producentom Pierom (RootsInSession), glasbene videe za album pa so posneli priznani slovenski režiserji. Album, ki je izšel v Sloveniji, Italiji, Bosni in Hercegovini, na Portugalskem, v Turčiji, Franciji in Mehiki, je bil deležen navdušenih kritiških odzivov. Katja je leta 2016 izdala svoj tretji album Kamlisajlan (Casete México), ki temelji na sodobni balkanski in vzhodnoevropski romski poeziji. Pesmi je uglasbila v sodelovanju z mehiškim violinistom Albanom Usatchem, pri čemer sta izhajala iz uporabe looperja ter preprostih, skoraj folkovskih melodij in akordov, vse to pa obdala s ponavljajočimi ritmičnimi vzorci glasb sveta. Album je izšel maja na festivalu Druga godba, kmalu pa bo sledil še remiks albuma, ki nastaja v sodelovanju z različnimi producenti.

http://katjasmusic.com/

Vstopnina: 5€

Rezervacije in informacije na: info@ljudmila.org/~bunker/