Leo Bassi (Italija/Španija): BOB/THE BEST OF BASSI

Področje:
15. 6. 2016 20:00

BOB cartel con margenmala

Foto: Privatni arhiv Lea Bassija

Legendarni umetnik Leo Bassi, poleg Janga Edwardsa in seveda Slave Polunina velja za enega od treh glavnih protagonistov koncepta Nouveau Clown.

Ni le televizijska osebnost, ki nas neprenehoma sooča s provokacijo, je tudi polnokrven komik, klasični klovn in igralec, ki si prizadeva za drugačno komedijo, eksplozivno in mračno, provokativno in neulovljivo. Ta brezsramni bojevnik vojske nenehnega smeha je iz provokacije naredil svoje edino orožje preživetja, tako se sooča z osebnimi izzivi, ki so skorajda brezmejni, tako premaga vsako oviro, naj bo še tako nemogoča ali neprijetna.

O Leu Bassiju gre vedno govoriti s presenečenjem, celo z določenim strahom; nikoli ne veš, na kaj boš naletel v njegovih nenehno spreminjajočih se predstavah, predstavah, vedno na uslugo gledalcu, in mogoče je tu skrivnost njegovega uspeha.
Z »The Best of Bassi« je hotel ustvariti zbir točk iz vseh svojih predstav, ki so mu najbolj ugajale. Kajti včasih moraš, kot pravi komik sam, nekatere prizore, ki jih imaš najraje, odložiti na stran, kjer za vedno potonejo v pozabo. Zdaj pa ima dober izgovor. Veliki šaljivec, dedič klovnov, ki so iz smeha naredili miroljubno orožje za spremembo, zbral devetdeset minut najzabavnejših trenutkov iz vseh svojih predstav. Gre torej za zelo osebno, intimno delo, v katerem se bo znova srečal z lastnimi stvaritvami. Naj se velike institucije, religije, politiki in vsi na položajih pazijo, kajti Leo Bassi je iz depója potegnil svoje vojne slike in znova strumno zakorakal.

Predstava bo izvedena v sklopu 9. mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf 2016.

Izvršni producent: Zavod Bufeto
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna Občina Ljubljana

Cene vstopnic: 10 €, 7 € (dijaki, študentje, upokojenci)
Informacije in rezervacije: info@ljudmila.org/~bunker/

Zavod Bufeto logo mali