Show Your Face! in Lirični utrinki v mestu na avstrijskem festivalu Spectrum

1. 7. 2015 20:00

SYF_urška boljkovac (3) - CopyFoto: Urška Boljkovac

Betontanc & Umka.lv bodo 1. julija 2015 s predstavo Show Your Face! gostovali na Spectrum Theaterfest-u (Beljak, Avstrija). Show Your Face! je virtuozna predstava lutkarstva, gledališča, plesa in žive glasbe, ki proučuje posledice poguma oziroma njegovega pomanjkanja skozi 20. stoletje.

»Predstava je ostra, politično angažirana, relevantna, nemirna in v pravem času.« (Chicago tribune, 15. januar 2011)

»Izvrstno lutkarstvo oživi osebo brez obraza na dih jemajoč in tesnoben način. Koreografski elementi so surovi in tekoči. Fizikalnost igralcev po eni strani projicira raztrgana čustva, po drugi pa hkrati skrbi, da dogajanje teče gladko. Glasba te prevzame, je melodična in zelo lepa.« (Chicago Theatre Beat , 15. januar 2011)

Na Spectrum Theaterfest-u bodo gostovali tudi Lirični utrinki v mestu, ki so nastali v produkciji zavoda Bunker, v okviru festivala Mladi levi 2011. Režiser je priznan belgijski umetnik Dirk Opstaele, ki že vrsto let deluje v okviru svoje umetniške skupine Leporello v Bruslju. Pevci/igralci so slovensko in svetovno priznani operni umetniki. Sinergija režiserja, njegove glasbeno operne občutljivosti in vrhunski izvajalci zagotavljajo uspeh »liričnega presenečenja v mestu.«