Igrišče za gledališče v Stari elektrarni

2. 2. 2015 - 11. 2. 2015

bannerIZG-2 - CopyV okviru projekta Igrišče za gledališče bomo za deset osnovnih šol pripravili kulturni dan v Stari mestni elektrarni: mladi si bodo ogledali predstave, sodelovali v različnih delavnicah, spoznali Ljubljano z vidika umetnikov in debatirali o predstavah.

Igrišče za gledališče prinaša sodobno gledališče v 21 šol po vsej Sloveniji, vendar mladih ne obravnavamo le kot potrošnikov umetnosti, ampak jih skušamo nagovoriti tudi kot ustvarjalce. Umetnost želimo izpostaviti kot vrednoto samo na sebi, obenem pa kot izjemno pedagoško orodje, s katerim lahko dosegamo neverjetne rezultate.

Bunker se že nekaj let posveča izvajanju kulturno-umetnostne vzgoje v izobraževanju, pri čemer ugotavljamo, da je to področje kadrovsko podhranjeno in se vsebinsko ter metodološko izogiba sodobnim praksam. Umetnostna vzgoja je smiselna in polno učinkovita le, če vsebuje tudi neposredno izkušnjo z umetniškim delom (aktualno umetniško ponudbo in njenim kontekstom) ter z ustvarjalci. V projektu Igrišče za gledališče redno sodeluje šest umetnikov: Polona Janežič, Andreja Kopač, Nataša Živković, Špela Frlic, Ana Duša in Andrej Jus.

 

igriscezagledalisceess

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov v obdobju 2007-2013, razvojne prioritete: 4. razvojne prioritete: Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti; prednostne usmeritve; prednostne usmeritve 4.3: Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti.