PRAKTIČNO–TEHNIČNA DELAVNICA

Področje:
11. 6. 2010 - 20. 6. 2010

Zavod Bunker v sodelovanju z Nomad Dance Academy nadaljuje serijo tehničnih delavnic. Oblikovalci svetlobe, zvoka, lučkarji, ozvočevalci, video mojstri, odrski delavci so tako imenovani podporni poklici odrske umetnosti, vendar so to ljudje, ki v dialogu z umetnikom kreirajo svet, ki ga izkusi gledalec. Vsi ti poklici so hkrati tudi deficitarni, zato že dalj časa organiziramo različna predavanja in delavnice in tokrat želimo izobraževanje popeljati na praktično raven.
Štirinajst mladih plesalcev in koreografov bo po več tednih priprav v Ljubljani končevalo svoje plesne miniaturke Kratki rezi. Naši tečajniki (predznanje ni potrebno) bodo pri v zadnjih ustvarjalnih dneh in pripravah na javni prikaz miniaturnih predstav njihovi tehnični in kreativni sodelavci. Po uvodni delavnici 11., 12. in 13. junija bodo skupaj z mentorji “opremili” miniaturke s svetlobo, zvokom, videom in sceno. Pri delu bodo samostojni, aplicirali bodo znanje pridobljeno v delavnici, mentorji jih bodo pri delu le usmerjali in skupaj z njimi iskali boljše ali drugačne rešitve. V procesu dela se bodo naučili tudi komunikacije in timskega dela na odru.
Za zaključek bodo 17., 18., 19. in 20. junija skupaj s plesalci in koreografi zaključili proces in javnosti predstavili Kratke reze, zaključene miniaturke, ki bodo potekali v različnih gledaliških in plesnih prostorih po Ljubljani – v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Plesnem Teatru Ljubljana, Kreatoriju Dijaškega doma Ivana Cankarja in še na drugih lokacijah po mestu.

Mentorji tehnične delavnice: Jaka Šimenc, Tomaž Štrucl, Brane Zorman, Igor Remeta, Luka Dekleva, Andrej Intihar, Andrej Petrovčič, Janko Oven, Zoran Grabarac, Luka Curk

Program

11., 12. in 13. junij (11.00 do 18.00 oziroma po dogovoru) – delo z mentorji, spoznavanje z osnovami tehnike
14., 15. in 16. junij (ure po dogovoru) – kreiranje svetlobe, tona, scene in videa za plesne miniaturke, individualno delo s koreografi in mentorji
17., 18., 19. in 20. junij – zaključek procesa, miniaturne predstave

Prijave in informacije: bunker@siol.net ali 041 885 380 (Tamara)
DELAVNICA JE BREZPLAČNA !