Betontanc: PISTA SVETA (Slovenija)

Pista sveta_foto5_Jure FrelihFoto: Jure Frelih

Torek, 26. avgust, ob 20.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Po premieri Piste sveta je občinstvo vzhičeno: Betontanc se je vrnil k svojim koreninam, fizičnemu gledališču! Saj ne, da bi se fascinacija Matjaža Pograjca z gibom, športom, koreografijo kdaj nehala, ampak v Pisti sveta je telesno mojstrstvo oziroma prav fizično delo pomemben element predstave. Slovenski kolektiv Betontanc že od ustanovitve leta 1990 vodi režiser Matjaž Pograjc. Po Pograjčevi predstavi o alpinizmu (Pavla nad prepadom) in nogometu (Nepremagljiva enajsterica) je Pista sveta na kolesih in v velodromu.

Narativni okvir predstave je skoraj detektivka, igra razreševanja smrti kolesarja, vendar je to le poligon za odvode o pomenu športa, intimnih, medijskih, finančnih, dopinških, ekstremnih poljih športa, ki je danes kot vsa druga področja človekovega delovanja le še ena arena neoliberalne mašinerije, produkcije želja in tesnobe. Ter tudi užitka! Tako kot v umetnosti; ko odmislimo vse »namene« in ozadja umetnosti, si lahko pustimo v njej samo – uživati.

Koncept, režija: Matjaž Pograjc
Koncept, izvedba: Primož Bezjak, Branko Jordan, Branko Potočan, Katarina Stegnar, Vito Weis
Dramaturgija: Andreja Kopač
Glasba: Silence (Boris Benko, Primož Hladnik), Dead Tongues
Scenografija, oblikovanje svetlobe: Tomaž Štrucl
Tehnični koordinator, vodenje luči: Andrej Petrovčič
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Kostumografija: Mateja Benedetti
Izvršna producentka: Maja Vižin
Produkcija: Bunker, Ljubljana
Predstava je nastala v okviru mreže Imagine 2020 – Art and Climate Change. Projekt je podprla Evropska unija v okviru programa Kultura.
Sponzorji: Bigfish, Urban Roof, Obsession

60 minut

Predstava je v slovenščini z angleškimi nadnapisi.

ie           Logo_urban roof

Ogled predstave je brezplačen, veseli pa bomo, če nas podprete s prostovoljnimi prispevki. Priporočamo rezervacijo vstopnic: info@ljudmila.org/~bunker/, +386 51 269 906.