Urban Kmet: B-STRAN

Področje:
29. 1. 2014 20:00 30. 1. 2014 20:00 31. 1. 2014 20:00 1. 2. 2014 20:00

Vir: knjiga Luigija Serafinija “Codex Seraphinianus”

B-stran je udarec z roko po prašni mizi, ki omogoči delcem prahu, da v zraku preigrajo drugačne povezave med sabo, preden se poležejo nazaj na mizo. B-stran je igra, ki vas razigra, (s)preobrne in preobrazi iz homo sapiens v homo ludens.

B-stran je igra, kot so igre tenis, človek ne jezi se, šah ali ristanc. Lahko pa tudi pravni sistem, računalniški jezik ali koreografiranje. Je igra v performativni obliki, ki dosledno izpolni etimološki pomen besede iluzija, tj. biti-v-igri, pristati na to, da se greš igro. Je prostor, kjer lahko raziskuješ razliko med »zares« in »resno«. Je čas preigravanja vlog, ki jih (ne) igramo v življenju. Je predstava, ki skozi mešap, betl ali remiks ustvari novo predstavo.

Vsak večer se bomo v igri srečali z drugimi predstavami, ljudmi, pojmi, stanji in tehnologijo ter skupaj priigrali nič manj kot novo predstavo. Ste za stavo? Na osnovi katere postave? In s kakšno predstavo vstopate v igro? Potešite svojo radovednost, pustite prosto pot domišljiji in skupaj z nami obrnite b stran življenja! Z vami se bo igral performance jockey (PJ) in mojster ceremonije (MC) Urban Kmet!

Miza čaka!

Zasnova, priprava, PJ, MC: Urban Kmet
Izvedba: igralci, gostje, Urban Kmet
Razvoj igre v sodelovanju s: Senka Anastasova
Produkcija: Federacija
Koprodukcija: Center za raziskave sodobne kulture, Skopje

http://bstran.federacija.net