ŠOKING GALA ŠOV

21. 10. 2009 - 28. 10. 2009

sgs
DOGODKI OB 40. OBLETNICI POJAVA SKUPINE PUPILJA FERKEVERK

Pupilija Ferkeverk je skupina, ki je s svojim kratkim, a udarnim delom zaznamovala gledališko neoavantgardo v Sloveniji in v bivši Jugoslaviji. Z inovativnim in brezkompromisnim pristopom je skupina v gledališče vpeljala številne novosti, od vsakdanjosti in popularne kulture, do dramaturgije kolaža in video spota ter elementov performansa in hepeninga. Vse te novosti so predstavljale nov, svež, interdisciplinaren pogled na umetnost in družbo. V času od 21. do 28. oktobra se bodo na različnih lokacijah v Ljubljani zgodili številni dogodki, simpoziji, razprave, predstave in performansi ob 40. obletnici pojava skupine, s katerimi želijo opozoriti na delo skupine in ga postaviti v širši kulturni in umetniški, domači in mednarodni kontekst, ter uporabiti primesi skorajda nedolžne govorice, ki z lahkoto pritegne tudi današnjega gledalca.
V Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana se bodo v tem času zgodili naslednji dogodki, ki jih bodo po predstavi spremljali pogovori s slovenskimi in mednarodno priznanimi moderatorji:

fake-it-210 Janez Janša: FAKE IT!
23. oktober ob 20.00
Če si ne moremo privoščiti originalov, plešimo ponaredke.
po predstavi sledi pogovor (moderator Hans-Thies Lehmann)
badco-210 BADco.: 1 POOR AND ONE 0
24. oktober ob 20.00
Teater podkrepljen z gibajočimi slikami in gibajoče slike podkrepljene s teatrom gibanja.
po predstavi sledi pogovor (moderator Isabel de Naveràn)
made-in-rus-210 Andrei Andrianov&Oleg Soulimenko: MADE IN RUSSIA
26. oktober ob 20.00
Vroča post-komunistična bitka med vzhodnimi in zahodnimi klišeji.
po predstavi sledi pogovor (moderator Arnd Wesemann)
leotard-210 Urška Vohar: LEOTARD (TRIKO)
Irena Tomažin, Hanna Preuss: PTIH!
27. oktober ob 20.00
Raziskovalna projekta sta zastavljena tako, da bosta šele skozi raziskavo opredelila format, v katerem bosta predstavljena občinstvu. Tokrat je čas za razkritje formata raziskave.
po predstavi sledi pogovor (moderator Rok Vevar)

Organizatorji in partnerji dogodka: Maska Ljubljana, Muzej in galerije mesta Ljubljana, Slovenski gledališki muzej, Cankarjev dom, RTV Slovenija, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Kinodvor.Mestni kino
Projekt sofinancirajo: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana, Erste Stiftung, Allianz Kulturstiftung, European Cultural Fundation
Medijski sponzorji: Mladina, časopisno podjetje, www.vest.si, Radio Študent, www.parada-plesa.com