Nina Fajdiga, Jasmina Križaj & Tina Valentan: SUGAR RUSH

Področje: ,
8. 10. 2009 21:00

s-rush

Predfestivalski dogodek Festivala Mesto žensk (cena vstopnic 7 EUR; 5 EUR – dijaki, študenti)

Sugar Rush je projekt, ki skozi gib in glasbo vzbuja neznosno sladkobo skupnosti – spomin raja, ki ni nikoli zares obstajal, a je vendar za vedno izgubljen. Čeprav se predstava Sugar Rush v svoji izhodiščni nameri sklicuje na zbir nenatančnih in osebnih reminiscenc na Jugoslavijo, na državo, ki je bila v zadnjem desetletju prejšnjega stoletja nasilno izbrisana z evropskega zemljevida, pa predstava ne poskuša podati političnega oziroma kritičnega pogleda na to temo.

Avtorice (vsaka na svoj način in vse skupaj) se raje z nostalgijo vračajo v čas njihovega otroštva z namenom, da bi ga očistile in ga pretopile v neposreden občutek neracionalne radosti, ki se bo neposredno dotaknila gledalcev ne glede na njihovo osebno oziroma nacionalno zgodovino. Skozi brezsramno “naivnost”, ki se izrazi kot neustavljiva in obsesivna želja po tem, da se izplešejo iz časa samega, nas Tina, Nina in Jasmina povabijo, da ponovno premislimo pomen skupnosti oziroma skupnega užitka, ki presega osebne spomine ali kolektivno zgodovino, četudi bi to zahtevalo radikalno gesto “odgoditve nezaupanja”.

Koreografija: Nina Fajdiga, Jasmina Križaj in Tina Valentan
Izvedba: Nina Fajdiga, Jasmina Križaj, Jernej Jurc in Tian Rotteveel
Glasba: Jernej Jurc in Tian Rotteveel
Dramaturgija: Igor Dobričić
Svetovalec: David Zambrano
Oblikovanje svetlobe: Ellen Knops, Petyr Veenstra
Kostumografija: Urška Recer
Oblikovanje: Peter Auguštiner
Grafični design: 3.14 grafx
Produkcija: Zavod EMANAT v sodelovanju z ekipo Sugar Rush
Izvršna produkcija: Petra Hazabent
Projektna koordinacija: Sabina Potočki (Emanat)
Partnerji: La Caldera Barcelona, Melkweg Theater Amsterdam, Plesna izba Maribor, Veleposlaništvo kraljevine Nizozemske, Festival Mesto žensk in zavod Bunker
Finančna podpora: Evropska kulturna fundacije ECF, Ministrstvo za kulturo RS

Fotografije

s-rush4 s-rush3
s-rush2 s-rush1