OTVORITEV FESTIVALA

Področje: ,
23. 8. 2012 20:00

15. mednarodni festival Mladi levi bomo odprli 23. avgusta ob 20.00. Letošnji prvi festivalski večer bo potekal na ploščadi pri Slovenskem etnografskem muzeju, kjer bomo po otvoritvenem nagovoru slavnostno odprli instalacijo Mobile House (Practice for a Revolution) japonskega avtorja Kyoheija Sakaguchija, nato pa ob 20.30 vse goste vabimo na ogled predstave Was ist Maribor? avtorjev Aljoše Ternovška, Sebastijana Horvata, Matjaža Latina, Andreje Kopač in mnogih nekdanjih sodelavcev Tovarne avtomobilov Maribor.

Po predstavi vas vabimo na mladolevovski ples! Za glasbeni izbor bo skrbel DJ teoP (Belo Smetje), velika videoprojekcija, s katero bomo obeležili 15 let festivala Mladi levi, pa je delo japonskega videasta Kiyotake Yoshimitsuja, ki je v video ujel sledi preteklih festivalov in dodal svoj avtorski pečat.

Za prigrizek bo poskrbel kuhar in ustvarjalec Primož Dolničar skupaj s kuharicami Dnevnega centra aktivnosti za starejše.

Prostovoljni prispevki
Postavljanje cene za stvari, ki so neprecenljive, je vedno težko delo, sploh zato, ker cilj Bunkerja pri organizaciji festivala Mladi levi ni zaslužek, ampak da bi kakovostno umetnost lahko užilo čim več občinstva. Pričujoča kriza zaostruje oziroma otežuje dostopnost kulturnih dobrin in zato smo se letos odločili, da poskusimo z najbolj demokratičnim principom zaračunavanja: vsak naj da, kolikor lahko oziroma kolikor meni, da zaslužimo. Na vsakem festivalskem prizorišču bo škatla za prostovoljne prispevke; prispevate lahko pred ali po dogodku. Letošnja zbrana sredstva bomo namenili za nakup projektorske žarnice in za nakup novih gledaliških reflektorjev, ki jih potrebujemo za zamenjavo dotrajanih. O zbranih sredstvih bomo po festivalu obvestili javnost.
Prosimo, podprite naš festival in nadaljnje delo po lastnih zmožnostih!

Vrtec, skupina Levčki
Za otroke od prvega do desetega leta med festivalom nudimo varstvo. Mladičke bodo pazili in zabavali festivalski prostovoljci, varstvo zagotavljamo med vsemi predstavami v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana. Vrtec odpremo uro pred predstavo in zapremo uro po predstavi. Poskrbeli bomo za pijačo in prigrizke ter za igrače in knjige. Prinesete lahko tudi svoje.
Varstvo je brezplačno, prosimo pa za predhodno najavo vsaj dan prej.
Kontakt za rezervacijo varstva: janja.buzecan@ljudmila.org/~bunker/ oziroma 041 644 409.

Ogled predstav in dogodkov je brezplačen oz. v obliki prostovoljnih prispevkov.
Več informacij: +386 51 269 906, info@ljudmila.org/~bunker/
Po predstavah se srečujemo v: DRUGA POMOČ, Šmartinska 3, 1000 Ljubljana
<<< Nazaj