Paramundus: NOVI ČEVLJI

Področje: ,
27. 2. 2009 20:00


žepna opera 

1. del večera: Samospevi v operno kabarejski maniri

A Hard Days Night, Yesterday, No Replay, Don’t Let Me Down, I Should Known Better, Komm gib mir deine Hand (vse J.Lennon-P. McCartney/G.Strniša), Glasba za klarinet, klavir, kontrabas in glagomobil (G. Strniša), Mi smo na liniji (Peter Lovšin-G. Strniša), Včasih se mi zdi (I. Lovrić-G.Strniša), Kaj ti je deklica? (ljudska-G.Strniša)

2.del večera: Novi čevlji žepna opera
libreto in glasba Gregor Strniša

Nova žepna opera glasbeno gledališkega kolektiva Paramundus, ki se je prvič uspešno predstavil s komorno opero Mnemosyne (libretista Iztoka Lovrića in komponista G. Strniše), zmagovalko 37. Tedna slovenske drame 2007.

Mlado dekle se z avtom odpravi v mesto kupit nove čevlje. Mesto je polno avtomobilov, vsa parkirna mesta so zasedena. Ne gre drugače, parkira tam, kjer se ne sme… Mestni policaj med svojim obhodom opazi napačno parkiran avto in pokliče pajka, ki poskrbi za red v mestu. Ko se dekle vrne, izgubljeno išče svoj avtomobil, opazi policaja ter mu potoži, da so ji ukradli avto, sedaj pa je v težavah, ker se ji zelo mudi v bolnišnico… Policaj ji pomaga reševati nastalo zagato. V nadaljevanju ne manjka romantike in dramatike; ljubezenski zaplet in klasična operna tragedija, na koncu pa presentljiv razplet…

sopran: Nataša Krajnc
bariton: Aleš Marčič
klarinet: Andrej Zupan
klavir: Gregor Strniša
kontrabas: Piero Malkoč
računalnik: MatijaS
koreografija: Miha Lampič
glasbeno dramaturški svetovalec: Jaša Jamnik
pevsko operna svetovalka: Katja Konvalinka
kostomugrafija: Mateja Benedetti
zvok: Boris Kutin
partnerji: Bunker Ljubljana, Elektro Ljubljana
Februarsko izvedbo je podprla Mestna občina Ljubljana.

Prodaja vstopnic: blagajna Cankarjevega doma (Informacijsko središče CD). Odprto vsak delovnik od 11. do 13. in od 15. do 20. ure in ob sobotah od 11. do 13. ure.

Uro pred predstavo bo mogoče vstopnice kupiti tudi v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Cena vstopnic: 15 EUR, za študente 12 EUR

kontakt:
gsm: 041 405 240
info@paramundus.com
www.paramundus.com