Masque Teatro: ZGOLJ INTONACIJA

Področje:
17. 5. 2011 20:00

Zgolj intonacija predstavlja dolgo raziskovanje Franza Kafke, ki jo je gledališka skupina Masque izvedla v okviru teoretične sheme Gillesa Deleuza. Zgolj intonacija opusti aparate Kafkovega aparata, vendar ohrani živalsko komponento … Čakanje, da se pojavi nevarnost. V središču zgodbe sta dve usodi: usoda naprave in usoda osebe. Še vedno obstajajo telo in gibi, zaradi katerih je oblika nezaznavna. Telo – ženska je nastajanje – skrivnost, z nedolžnostjo in natančnostjo ničesar ne skriva, celo za ceno strašnih malenkosti.

Delo Zgolj intonacija je potrebno dešifrirati. Pianist, ki ne igra, ustvarja zvoke s tem, da ne igra, muzikaličnost pa se širi po celem telesu, kolikor ne oddaja glasbe.

Zgolj intonacija je zvok – telo. Oddaljimo se od melodične horizontalnosti in se bližamo harmoniji in dolgim tišinam: vertikalnost glissanda jakosti in pogostnosti, kratko zaporedje z ritmom, ki je prekinjen, kadar sproži telo – zvok, brez dodatkov in protez.

Scenarij in režija: Lorenzo Bazzocchi
Z: Eleonora Sedioli
Računalništvo, zvok in oblikovanje svetlobe: Lorenzo Bazzocchi
Elektronika: Matteo Gatti
Scenografija: Eleonora Sedioli
Produkcija: Masque Teatro

Obe predstavi bosta uprizorjeni v okviru programa Fokus na umetnosti in znanosti v uprizoritvenih umetnostih v Ljubljani.
Projekt podpira Evropska komisija.