11. KLOVNBUF mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa

Področje:
19. 6. 2018 20:00 20. 6. 2018 20:00 21. 6. 2018 18:00

19. – 21. junij

KLOVNBUF – mednarodni festival novega cirkusa in sodobne klovnade že enajstič sproža solze ganjenosti in smeha, razvnema skrite talente, razpihuje žar naših src, prevrača ustaljena razmišljanja,… V informacijskem metežu prelomnih trenutkov, med čermi prave in lažne sreče, je ustvarjalnost tista burja, ki prežene vse oblake. Vabljeni med valovi smeha, na obronku gozda nostalgičnih spominov, v dobrohotnih pokrajinah radovednih bitij, na modra in zelena popotovanja. Združene sile domišljije, smeha, strpnosti, sooblikujejo naš vsakdan, razpirajo jadra radovednosti. Gledalci vseh dežel – združite se z ustvarjalci z vseh vetrov!

»Samo smeh ne spoštuje nobenega tabuja, […] samo občutek komičnega ima v sebi moč, ki nam pomaga prenašati tragedijo eksistence.« Jan Kott

Compagnia LeggeRa: What? Where? When?
torek, 19.6. ob 20.00, predpremiera festivalske produkcije Zavoda Bufeto.
sreda, 20.6. ob 20.00, premiera festivalske produkcije Zavoda Bufeto.
@ Stara mestna elektrarna

Tjaž, Zynthia in Aurora so diplomanti cirkuške šole Vertigo iz Torina. Predstava Kaj? Kje? Kdaj? je njihov prvi skupni projekt, v katerem se soočajo s svojimi sanjami, včasih skupnimi, drugič ločenimi. Vsakdanji predmeti jim odpirajo vrata domišljije: stoli shodijo, odeje oživijo in blazine vzletijo. Ob lovljenju ravnotežja, žongliranju, talnih in zračnih akrobacijah se vam bodo odkrili intimni kotički njihovih življenj. Tako kot se sami ne, jih tudi vi ne jemljite preveč resno.

V torek, 19. 6., po predstavi sledi pogovor o predstavi ter fenomenu novega cirkusa, ki ga bo vodila dramaturginja Andreja Kopač.

foto: Drago Videmšek

Ilmatila: Mualla/Nekje drugje
četrtek, 21. 6., 18.00
@ Stara mestna elektrarna

Predstava raziskuje možnosti sobivanja animacije, cirkusa in plesa v kontekstu uprizoritvene umetnosti. Vzajemno vplivanje med performerko in animacijo omogoča dialog med otipljivim in virtualnim svetom. Pod imenom Ilmatila delujeta cirkuška artistka Ilona Jäntti ter animatorka in arhitektka Tuula Jeker, ki na plesnih in cirkuških festivalih gostujeta od leta 2009.

Dan pred predstavo je na sporedu festivala masterclass delavnica vertikalne vrvi s performerko v predstaviIlono Jäntti v prostorih skupine Fourklor na Parmovi 25. Informacije in prijave na bufeto.info@gmail.com.

foto: Chiarra Contrino

Branko Potočan & Fourklor: Prijatelj, postoj in poglej
četrtek, 21. 6., 19.00
@ Muzejska ploščad Metelkova (amfiteater)

Plesalci in drugi izvajalci se s tipično plesno-gledališko zasnovo predstave tokrat podajajo na ulico, med naključne mimoidoče in se z gledalci srečajo iz oči v oči. V osnovi “walkabout” pristop uličnega gledališča, ki nagovarja mimoidoče s povabilom na počitek, pavzo, odmor … bo krepko nadgrajen s svojsko kabarejsko rekvizitno manipulacijo. Ustvarjalci s samo akcijo poskušajo doseči zavedanje pomembnosti počitka, ki ga vedno bolj potrebujemo. Vzemimo si čas.

foto: Drago Videmšek

 

Cena karte za posamezno predstavo je 6€, za vse tri predstave 10€.
Rezervacije in informacije: info@ljudmila.org/~bunker/, 051  269 906
Več informacij o programu na FB.