Via Negativa & Oblivia: IN TAKO DALJE IN TAKO NAPREJ

Področje:
8. 4. 2015 20:00 9. 4. 2015 20:00

Via Negativa & Oblivia_foto4_Marcandrea - CopyFoto: Marcandrea

In tako dalje in tako naprej. Fraza, ki nakazuje, da se nekaj nadaljuje v neskončnost. Če seveda imamo dovolj domišljije …

Ali pa je metafora za brezkončno ponavljanje zmeraj istega. Ali pa opisuje trenutek, ko razum postane tako nemočen, da lahko dahne samo še »in tako dalje in tako naprej«. In prav nekje tukaj, na začetku tistega, česar ni več mogoče doseči z razumom, se začne performans.

»Gospe in gospodje. Njegovo veličanstvo Oder je pripravljeno, da začne svoj kraljevski zajtrk. Katerega smrtnika mu serviramo na krožnik?« Oder se začne polniti s podobami konca, ki se nalagajo druga na drugo. Padalo se ne odpre. Torpedo pospešuje proti ladji, polni emigrantov. Jelen leži sredi avtoceste. Potapljaču zmanjka kisika. Zadnji pingvin stoji na zadnji zaplati ledu. Potniki padajo iz sestreljenih letal. In tako dalje in tako naprej. To so zgodbe o končnosti. Absurdne in nesmiselne, tragične in komične, verjetne in neverjetne. Šest performerjev iz Finske, Velike Britanije, Islandije, Poljske in Slovenije lahko samo še do onemoglosti odnaša trupla in se oklepa zadnje bilke svojega smisla.

Performerji: Grega Zorc, Rok Kravanja, Anna Krzystek, Anita Wach, Magnus Logi Kristinsson, Timo Fredriksson
Koncept, režija: Bojan Jablanovec
Programiranje zvočno-vizualnega vmesnika: Vasja Progar
Manipulacija zvočno-vizualnega vmesnika v realnem času, oblikovanje zvoka: Tomaž Grom
Asistent: Beno Gec
Oblikovanje svetlobe: Meri Ekola
Producentki: Marina Andersson-Rahikka, Špela Trošt
Produkcija: Oblivia, Via Negativa
Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana

Predstava je v angleškem jeziku.

Brezplačne vstopnice!