GLEDALIŠKE VEŠČINE PRI POUČEVANJU, delavnica Giovannija Fusettija

Področje:
12. 12. 2014 16:00

giovanni fusetti - CopyZ delavnico želimo podpreti, prebuditi in navdihniti učitelje, ki želijo razviti in vključiti gledališka orodja v poučevanje svojega predmeta. Gledališče je umetnost nastopanja in se pojavi vsakokrat, ko nekdo želi nekomu povedati zgodbo. Vsaka učna ura je torej gledališki oder, v katerem si učitelj in učenci nenehno menjajo vloge občinstva, nastopajočih in pripovedovalcev.

Skozi kombinacijo teorije, praktičnih vaj, skupinskega dela in improvizacije bomo ustvarili prostor, v katerem bodo učitelji različnih predmetov lahko aktivno reflektirali svoj način poučevanja in mu dodali nove spretnosti s ciljem oblikovati bolj učinkovit in zabaven stil.

Giovanni Fusetti je izjemen gledališki ustvarjalec in vrhunski pedagog, ki slovi po navdihujoči karizmatičnosti. Njegov pedagoški pristop, ki ga je razvijal več kot 25 let, temelji na gibanju kot osnovni dimenziji gledališkega jezika, spoznanja in vedenja ter na praksi igre (igrati se). Z Giovannijem se bomo lotili našega ključnega vprašanja: kako učiti s pomočjo umetnosti. Sprehodili se bomo skozi serijo vaj, da izkusimo temeljne principe (gledališke) pedagogike in se ustavili pri načinih, kako jih aplicirati pri pouku različnih predmetov. Zato še posebej dobrodošli vsi tisti, ki ste izrazili pripravljenost na tandemsko delo z našimi umetniki.

Delavnico organiziramo v okviru projekta Igrišče za gledališče. Potekala bo v Slovenskem etnografskem muzeju (upravna stavba), Metelkova 2.

 

igriscezagledalisceess

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov v obdobju 2007-2013, razvojne prioritete: 4. razvojne prioritete: Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti; prednostne usmeritve; prednostne usmeritve 4.3: Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti.