Via Nova: CIKLUS PREDSTAV Vie Negative

Področje: ,
29. 3. 2010
20:00 - 23:00

vianegativa

Trije performansi iz serije Via Nova v enem večeru

 

good deal Dober posel
“Zdaj sem že dovolj dolgo v poslu, da vem, da ni važno, koliko mislim, da si zaslužim, ampak ali lahko to, kar si zaslužim, tudi dobim.” Vprašanje, ki si ga Grega Zorc postavi v svojem solo performansu, na žalost zveni smešno: Se danes splača delati/gledati sodobno scensko umetnost? Je to dober posel? Kdaj umetnik dobi to, kar si zasluži?
spotlight on me Reflektor name
Solo performans Barbare Kukovec. Živa prisotnost na odru nikoli ni samo prisotnost za sebe, zmeraj je tudi prisotnost za neko odsotnost. Pred gledalcem nikoli nisi samo to kar si, nikoli nisi samo tukaj in samo zdaj. V svojem performansu Barbara postane žrtev svoje lastne prisotnosti in briše mejo med subjektom uprizoritve in uprizarjanjem subjekta.
what joseph beuys Kaj mi je povedal Joseph Beuys, ko sem mrtev ležal v njegovem naročju
Solo performans Borisa Kadina se začne s tezo, da je umetnik lahko samo tisti, ki se ukvarja s pravo temo in ki jo je pripravljen brezpogojno prevzeti nase ter to tudi dokazati na svojem telesu. Da bi to tezo dokazal, se Boris v tem performansu opremi z nožem in z vlogo “mrtvega zajca” – ki je na dan otvoritve prve samostojne razstave Josepha Beuysa (26. nov. 1965), ležal v njegovem naročju.